Kickbox San Da

Какво трябва да знаете за кикбокс и сан да

В началото на 80–те години на 20 век за нуждите на китайската армията започва разработването на Сан Да. Системата е наречена Jūnshi Sanda или система за свободен ръкопашен бой, която е проектирана да включва всички части на тялото като анатомични оръжия за нападение и защита. Според китайците четири са основните бойни умения, които трябва да включва едно бойно изкуство:

Da – горната част на тялото – удари с ръце: юмруци, длани, пръсти, лакти, рамена и глава;

Ti – долната част на тялото – ритници, колена и подсечки;

Shuai – различни видове хвърляния, защита от тях и борба на земята;

Chin Na – различни видове захвати, ключове и въздействие върху силно болезнени и уязвими зони и акупунктурни точки в човешкото тяло.

Впоследствие тази система в преработен спортен вариант влиза в състава на дисциплините от спортното УШУ наречена Jingzheng Sanda. Тя включва в себе си удари с ръце и крака, както и хвърлящи техники и подсечки. За да се гарантира безопасността на участниците е въведена система от правила - състезателите играят със защитна екипировка, ударите с колена и лакти, както и удари в тила, в гръб, слабините и др. са забранени. Двубоите, както е традицията, се провеждат на издигната платформа около 50 см. от земята, най-често с квадратна и понякога с кръгла форма. Платформата е с омекотено покритие за безопасност при хвърлянията. В Сан Да няма борба на земята. Моментът на захват и хвърлящата техника трябва да се изпълнят почти мигновено.

Запознайте се с треньорите

Екип от професионалисти ще ви обучават.

Павел Димитров

Старши Треньор

Един от изтъкнатите експерти по лична сигурност и самозащита. Практикува и преподава бойни изкуства над двадесет години.

Илия Димитров

Треньор по бокс

Основи на бокса.

Делян Тончев

силово-кондицонен треньорr

Формиране и изграждане на точна визия и правилно отношение към цялостното подобряване на физическите качества у всеки човек.