ММА Pankration

Какво трябва да знаете за ММА Pankration

ММА Pankration ( Панкратион) е древногръцки боен спорт от древните олимпийски игри. Смесица между бокс, борба и ритници. Това е може би първообраза на днешните смесени бойни изкуства.

Панкратионът, практикуван през античността бил атлетически сблъсък, комбиниращ както похвати от гръцкия бокс „пигмахия” и традиционната местна борба „пале”, така и допълнителни елементи като ритници, както по торса, така и по долните крайници, хватки за душене с ръце и пръсти и др., като двубоите били много близки до днешните смесени бойни изкуства – битката продължавала и когато единия падне на земята с удари и техники за подчиняване на противника. Панкратиатистите били умели майстори на захватите, като използвали широка гама от премятания, хвърляния, вдигания и носения на противника.

Панкратион освен като атлетическо състезание и двубой на предизвикателство бил задължителна част от арсенала и на древногръцките армии, като особено изкусни в него били воините на двете водещи военни сили на Древна Гърция – Спарта и Македония. В двубоите в Спарта били разрешени дори хапането и бъркането в очите, но на по-големите „национални” състезания като Олимпийските игри, те били строго забранени. В днешно време по своята същност Панкратион е вид ММА, като разликите се дължат на някои малки различия в правилника. Състезанията се провеждат на тепих или татами, като е разрешена игра в стойка и на земята, с използване на хвърляния, душене и удари с юмруци и ритници. Състезателите могат да участват както в състезания по ММА, така и по Панкратион.

Запознайте се с треньорите

Екип от професионалисти ще ви обучават.

Павел Димитров

Старши Треньор

Един от изтъкнатите експерти по лична сигурност и самозащита. Практикува и преподава бойни изкуства над двадесет години.

Илия Димитров

Треньор по бокс

Основи на бокса.

Делян Тончев

силово-кондицонен треньорr

Формиране и изграждане на точна визия и правилно отношение към цялостното подобряване на физическите качества у всеки човек.